>> [Konfirmationsläger] [Äventyrare -och Utmanarscouter] [Dokumentarkiv]

Läger

Konfirmationsläger

Är du 15 år eller äldre och vill konfirmera dig? Kom till Lysestrand! Våra konfirmationsläger är tre veckor, plus ett förläger i maj. Under lägret blandas scoutaktiviteter med konfirmationsundervisning. Första veckan bor man inomhus i vår konfirmandbostad Flat. Under dessa tio dagar har man mycket undervisning, men också andra aktiviteter emellan. Det kan vara hajker, utflykter, tävlingar, lekar och så bad förstås.

Under veckan efter lever man lägerliv, oftast på vår lägeräng, och om det pågår ett patrullscoutläger samtidigt deltar man i detta lägers aktiviteter (läs mer om detta på sidan om patrullscoutlägret). Dessa lägerdagar ligger betoningen på lägerliv och man har färre undervisningstimmar. Under sista veckan på konfirmationslägret flyttar man åter in på Flat och ägnar sig mer åt undervisning igen, med betoning på förberedelser inför konfirmationen och redovisningen man ska göra under denna.

Klädsel under konfirmationen är scoutskjorta, Sverige-halsduk och mörkblå byxor/kjol. Om du ska på konfirmationsläger kan det därför vara bra att ha med sig två scoutskjortor, för att en säkert ska vara ren och struken till konfirmationen.

Konfirmationen sker i Lyse kyrka, om det är vackert väder är vi utomhus i ruinen av gamla kyrkan strax intill Lyse kyrka. Den helgen är dina närmaste släktingar välkomna att delta från fredagen till utryckningen på söndag.

Konfirmationshelgen är en mycket uppskattad helg med mycket god mat och trevligt umgänge som är speciellt anordnad för att familjen skall kunna bo och äta på Lysestrand.

Lägeranmälan och hälsokort hittar du i Dokumentarkivet

Tid 24 juni - 15 juli 2018
Förläger 10 maj - 13 maj 2018
Ålder 2003 eller tidigare
Pris 4500 kr, varav 1000 kr i anmälningsavgift.
Sista anmälningsdatum 1 november 2017 (senare i mån av plats, först till kvarn gäller)


Scoutlägret Lysestrand
FLAT 260
453 91 LYSEKIL
0523-660079 info@lysestrand.se